* Word-document (.doc) (8,6 KB)
* PDF (.pdf) (43,8 KB)
* HTML (.html) (8,6 KB)
* Tekst (.txt) (2,8 KB)

Amsterdam, 10 juni 2015 - De Spanjaard Lucas Ordonez was in 2011 de allereerste GT Academy-winnaar die op Le Mans in actie kwam. Hij had toen drie jaar race-ervaring. In 2013 maakt Jann Mardenborough zijn debuut op het circuit La Sarthe, slechts twee jaar nadat zijn racecarriere gestart was.
Nu, in 2015, rijdt Gaetan Paletou een door Nissan aangedreven LMP2 op Le Mans, slechts tien maanden na het winnen van de GT Academy.

Paletou won op 6 augustus 2014 de GT Academy Europe, waarna hij deelnam aan Nissans intensieve trainingsprogramma voor coureurs. Hetzelfde programma werd gebruikt om Jann Mardenborough voor te bereiden op de GP3-races en Lucas Ordonez op zijn deelname aan de Super GT. Paletou reed met een 370Z
in korte tijd talloze zeges bij elkaar tijdens clubraces om zijn licentie te behalen voor deelname aan de 24 uur van Dubai met een GT-R NISMO GT3.

Twee raceklassen tegelijk
Paletou was in Dubai een van de sleutelfiguren in het `van-gamer-tot-racer-team' dat op de vijfde plaats overall finishte. Vervolgens startte hij in twee raceklassen tegelijk: de GT3 (Blancpain Endurance Series) en de LMP3 (European Le mans Series). Niet eerder maakte een GT Academy winnaar zo
snel racecarriere. Toen hij hoorde dat hij op Le Mans kon racen met de auto van Greaves Motorsport Gibson-Nissan LMP2 was Paletou best verrast: "Dit kwam totaal onverwacht en ik dacht echt dat Darren Cox een geintje met me uithaalde, zoals ze dat doen voor tv-programma's. Als kind droomde ik
al over racen op Le Mans, maar ik had nooit verwacht dat het echt zou lukken. Ik ben dol op de LMP2-auto en het is heerlijk werken met het team van Greaves. Dit wordt een fantastische ervaring voor me. Het is nog te vroeg om over verwachtingen te spreken. Ik ga rijden en ik geef alles wat ik
heb."

Niks cadeau
"Een ding leren alle GT Academy-winnaars al heel snel: je krijgt niks cadeau," zegt Darren Cox, Global Head Marketing & Sales bij NISMO. "We zetten de mannen onder grote druk in ons hele trainingsprogramma en elk jaar voeren we de druk verder op. We hebben Gaetan alle steun en trainingen
gegeven die hij nodig heeft. Hij heeft bewezen dat hij klaar is voor Le Mans."

"Le Mans is de grootste autorace ter wereld en toevallig vindt die plaats in Frankrijk", vervolgt Cox. "Voor een Fransman zoals Gaetan is het een sensationele prestatie om in minder dan een jaar de overgang te maken van gamer naar racer. Hij heeft alles wat we hebben aangeboden perfect
opgepakt en we hebben er alle vertrouwen in dat hij een mooie race zal rijden op Le Mans."

Als nieuwkomer moest Paletou tien testrondes rijden op Le Mans. Hij reed ze met de Greaves Gibson-Nissan LMP2 tijdens de officiele testdag op Le Mans.