College vraagt om duidelijkheid rond chemiebedrijf BASF


Geschreven op: 10-06-2015 Gewijzigd op : 10-06-2015

wapenschild website.jpg

Wapenschild gemeente Woerden

Naar aanleiding van vragen vanuit de raadsfracties wil het college van Woerden duidelijkheid over het chemiebedrijf BASF in De Meern. Na een aantal veiligheidsincidenten is het bedrijf in het nieuws gekomen.

Gemeente Woerden heeft via de media kennis genomen van veiligheidsincidenten rondom BASF in De Meern. Door de raadsfracties zijn vragen gesteld aan het college. Het college wil van de gemeente Utrecht weten welke maatregelen door het bedrijf zijn getroffen om nieuwe incidenten te voorkomen en
of Woerden bij vergunningverlening betrokken kan worden. Ook wil het college helderheid hebben of ongevallen of incidenten bij BASF een risico vormen voor de inwoners van Woerden.

Veiligheid en leefbaarheid

Tymon de Weger, wethouder milieu: "Als gemeente zijn wij verantwoordelijk voor de veiligheid en leefbaarheid in de omgeving van onze inwoners. Mochten er incidenten zich voordoen bij BASF waardoor bijvoorbeeld bij een ongunstige windrichting giftige dampen deze kant op waaien, dan is het van
belang dat we goed handelen en communiceren. Meer kennis van de veiligheidssituatie is dan ook gewenst. Veiligheid en leefbaarheid staan voorop."