Westlandse scholen ontvangen schaal voor gezonde schoolkantine


Publicatiedatum: woensdag, 10 juni 2015
[IMG]

Twee Westlandse scholen ontvingen dinsdag 9 juni 2015 een schaal omdat zij zich inzetten voor een gezonde schoolkantine. Wethouder Marga de Goeij - Van der Klugt reikte deze schalen uit aan Lentiz Floracollege en ISW Lage Woerd.

Gezonde schoolkantine

Veel scholen uit het Westland zijn al aan de slag met een gezonde kantine. Tijdens de Healthy Food Movement deelt de Schoolkantine Brigade schouderklopjes uit aan alle scholen in deze regio die bezig zijn met de Gezonde Schoolkantine. Een gezonde schoolkantine bestaat voor minimaal 75% uit
lekkere en gezonde producten uit de Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en maximaal 25% niet-basisvoedingsmiddelen (snoep, snacks).

Healthy Food Movement

De Healthy Food Movement is een initiatief van Tomatoworld dat in de week van 8 tot en met 13 juni in Westland een beweging op gang wil brengen in lekker en gezond eten en bewegen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------