Opening fietspaden en fietstunnel Drents Friese Wold


Opening fietspaden en fietstunnel Drents Friese Wold

Op woensdag 10 juni openden Bert Hummelen (Hoofd Staatsbosbeheer Drenthe), wethouder Sietse Derks (gemeente Ooststellingwerf) en gedeputeerde Michiel Schrier (provincie Fryslan) de fietspaden en fietstunnel Kraaiheidepollen in het Drents Friese Wold bij Appelscha. De fietstunnel is een van de
veilige oversteken voor fauna door de stobben aan de zijkant van de tunnel. Vanaf het buitencentrum van Staatsbosbeheer fietsten zij over de vernieuwde fietspaden naar de fietstunnel voor het officiele openingsmoment.

Fietstunnel Kraaiheidepollen

Met de komst van de nieuwe fietstunnel kan het Drents Friese Wold door fietsers optimaal beleefd worden. Oversteken is niet langer nodig waardoor de tunnel naadloos aansluit op het huidige fietsnetwerk. Zo ontstaat er een mooie route om van en naar Appelscha te fietsen. Dit draagt bij aan een
kwalitatieve impuls aan de omgeving. Tot slot is de tunnel ontstaan uit een bijzonder staaltje techniek, want hij is in een weekend geplaatst.

Bijschrift foto: (van links naar rechts) Hoofd Staatbosbeheer Drenthe Bert Hummelen, wethouder Sietse Derks en gedeputeerde Michiel Schrier.