Battle of the Beach: honderden kinderen `strijden' tegen water


Publicatiedatum : 28 mei 2015

Op 18 mei is de Sloepenroute Gooi & Vechtstreek officieel geopend. De nieuwe sloepenroute verbindt de Gooi- en Vechtstreek met bestaande routes in Zuid-Holland en het westen van Utrecht. De route is voorzien van informatieborden en aanlegvoorzieningen op een aantal prominente plaatsen.

De nieuwe route is opgezet door het regionale bureau voor toerisme Regio Gooi en Vechtstreek, Recreatie Midden-Nederland en het toeristisch innovatieplatform iTRovator. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is een van de organisaties die hieraan een financiele bijdrage hebben geleverd.

Over de route

Langs de nieuwe Sloepenroute Gooi & Vechtstreek vaart u straks over de Vecht vanuit Utrecht naar het veenweidegebied met de Vinkeveense Plassen, en verder door naar Muiden en Weesp. De route sluit aan op het vorig jaar aangelegde sloepennetwerkdeel in het Veenweidegebied. Het netwerk van Gooi
en Vechtstreek en het Groene Hart netwerk beslaan samen 280 kilometer; het langste aaneengesloten sloepennetwerk van Nederland. Wie meerdaagse sloepentochten wil maken, kan de andere kant op zelfs tot aan Delft en Katwijk doorvaren.

Overstappen

De nieuwe sloepenroute bestaat uit 22 knooppunten. Het systeem is te vergelijken met het Fietsknooppuntennetwerk. Langs het water staan route- en informatieborden en aanlegvoorzieningen met elektriciteit en water. Bij de toeristische overstappunten vindt u parkeerplaatsen, horeca en fiets- en
sloepenverhuur.

De Sloepenroute Gooi & Vechtstreek is te vinden op www.vareningooivecht.nl (Zuid 1, 2 en 3). Hier kunt u ook de mobiele app (Android en Mac) downloaden.

Nieuwe sloepenroute door Gooi- en Vechtstreek