Extra geld nodig voor sanering sportpark Esserberg


Er is extra geld nodig voor het verwijderen van asbest en verontreinigde grond op sportpark Esserberg. De vervuilde grond ligt afgedekt onder een laag beton. Sporters en bezoekers van het sportpark hebben geen extra gezondheidsrisico gelopen, zo blijkt uit onderzoeken.

In december heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor de renovatie van de tribune van sportpark Esserberg. De restauratie wordt gecombineerd met de bouw van vier nieuwe kleedkamers en energiebesparende maatregelen. Voetbalvereniging Be Quick heeft financiers gevonden om delen van de
werkzaamheden te laten uitvoeren als werkleerproject.

Onderzoek
In januari zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen. Daaronder valt ook een asbestonderzoek. Daarbij is asbest en verontreinigde grond aangetroffen. Het opruimen en saneren kost ongeveer 55.000 euro, dat niet is opgenomen in de begroting van het project.

Sanering zo snel mogelijk
Het college wil zo snel mogelijk beginnen met het opruimen en saneren van de grond. Wethouder Paul de Rook: "De raad moet uiteindelijk een besluit nemen over aanvullend krediet, maar we kiezen er wel voor om zo snel mogelijk te starten met de sanering. Dat heeft er vooral mee te maken dat Be
Quick met verschillende opleidingen afspraken heeft om de werkzaamheden door leerlingen te laten uitvoeren in het kader van een werkleertraject. De bedoeling is dat die werkzaamheden direct na de zomervakantie beginnen."

Gepubliceerd op: 10-06-2015 15.05 uur; Laatst gewijzigd op : 10-06-2015 15.10 uur