CDA vragen over reclamebelasting en precario beantwoord


Kleine Kerkstraat

In de media verscheen onlangs een artikel over reclamebelasting en precario; zelf het straatbeeld bepalen. Als voorbeeld wordt Zwolle genoemd waar in acht winkelcentra (geen kernwinkelgebied) meer vrijheid is om reclame objecten bij winkelpanden te plaatsen zonder dat men reclamebalsting en
precario betaalt.

Aanpak reclame openbare ruimte

De fractie van het CDA is van mening dat een dergelijke aanpak goed zou passen in het collegeprogramma van Leeuwarden 'Minder regels, minder controle'. De regeldruk op ondernemers zal hierdoor verkleinen en kostenbesparend werken. De fractie van het CDA wil middels schriftelijke vragen van het
college weten of hij bereid is over te gaan naar het verminderen van officiele regelingen betreffende het plaatsen van reclame-objecten in de openbare ruimte .

Antwoord

In zijn antwoord zegt het college het dereguleren van het plaatsen van uitstallingen en losse reclameborden nadrukkelijk in overweging te hebben. Het college wil de vergunningplicht laten vervallen en hiervoor in de plaatst algemene regels vaststellen.

Schriftelijke vragen

Wilt u meer weten over schriftelijke vragen? Op de webpagina schriftelijke vragen leest u meer over de vragen en antwoorden. Hier vindt u ook een overzicht van alle ingediende schriftelijke vragen.