Besluitenlijst week 24 - 2015


Besluitenlijst week 24 - 2015

10 juni 2015

Bestuurlijke mini-conferentie

Het college heeft kennis genomen van het programma van de bestuurlijke mini-conferentie Breda, Oosterhout, Etten-Leur en Moerdijk, gehouden op 9 juni in Breda. De vier gemeentebesturen behandelen op die conferentie de thema's Vestigingsklimaat/A16 Corridor, Zorg en Wonen en Duurzaamheid.

Aansluiting Oosteind op Heistraat

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de projectopdracht `N629, Ontsluiting Oosteind.' Dat project moet leiden tot het beantwoorden van de vraag hoe Oosteind in de toekomst wordt aangesloten op de N629 (Heistraat): via de Provincialeweg (en Ter Horst) of via de Hoogstraat? Om tot een
gedragen keuze van de gemeenteraad te komen zullen de betrokken partijen in dit keuzeproces meegenomen worden.

Horeca De Warande

Het college heeft kennis genomen van de inrichtingsplannen met betrekking tot de horeca op recreatieoord De Warande en besluit een krediet te verstrekken om deze te realiseren. Deze lasten zullen via een huur-koopconstructie ten laste worden gebracht van de ondernemer die de horeca gaat
uitbaten.

Jaarverslag en jaarrekening 2014 gemeente Oosterhout

Het college stelt de raad voor het jaarverslag en de jaarrekening 2014 vast te stellen. Het positieve saldo van EUR 7,3 miljoen wordt in hoge mate bepaald door een aantal incidentele voor- en nadelen. Incidentele voordelen waren er voor een bedrag van EUR 7,8 miljoen en incidentele nadelen
voor een bedrag van EUR 1,4 miljoen. Wanneer deze posten worden onttrokken uit het rekeningresultaat ontstaat er een resultaat uit reguliere bedrijfsvoering van EUR 860.000 positief.

Saldobestemming jaarrekening 2014 gemeente Oosterhout

Het college stelt de raad voor een zo groot mogelijk deel van het positief rekeningresultaat 2014 toe te voegen aan de vrije reserve. Op die manier kan de raad tijdens de behandeling van de perspectiefnota 2016 een integrale afweging maken hoeveel geld er naar `nieuw beleid' gaat. Op een
aantal onderwerpen stelt het college saldobestemming voor. Dit geld vooral voor vastgesteld beleid uit 2014 waar nog geen uitvoering aan is gegeven of die reeds zijn uitgevoerd in 2015, zoals bijvoorbeeld een eenmalige subsidie aan het Filmhuis. Daarnaast stelt het college een aantal
bestemmingen voor: verbetering velden V.V. Irene '58, vrachtwagen parkeren Weststad en aanvulling bestemmingsreserve sociaal domein.

Concernrapportage gemeente Oosterhout

Het college stelt de raad voor om in de julivergadering de eerste concernrapportage 2015 vast te stellen. De cijfers over de eerste vier maanden van 2015, in de eerste concernrapportage, laten zien dat er vooralsnog geen belangrijke afwijkingen ten opzichte van de begroting zijn voorgevallen.
De financiele onzekerheden die samenhangen met de transities in het sociaal domein laten op het gemeentebestuur wel enigszins de indruk achter van `rijden in de mist'.

Verder heeft het college:

* besloten de raad voor te stellen om de heer A. Buijs eervol ontslag te verlenen als lid van de Oosterhoutse Commissie Ombudsman en de heer A. Ewalds te benoemen tot lid van die commissie.
* besloten de raad voor te stellen om de nota verbonden partijen uit 2010 in te trekken en daarvoor in de plaats de geactualiseerde nota `Zes Kaderstellende Spelregels' vast te stellen.
* de geactualiseerde planning van de behandeling van raadsnota's vastgesteld.
* een brief gestuurd aan de Leefbaarheidswerkgroep Den Hout met antwoorden op hun vragen over de herinrichting van het gebied rondom de Houtse Heuvel.