Bloemenzuilen zorgen voor een kleurrijke Bergse binnenstad


Roks, M. (Marloes)

De afgelopen dagen zijn er in het centrum van Bergen op Zoom 28 bloemenzuilen geplaatst. Doordat Bergen op Zoom in 2014 is uitgeroepen tot `Groenste stad' zal het in september van dit jaar optreden als gastgemeente bij de organisatie van de Nationale Groendag. Een ander gevolg van het winnen
van de nationale prijs is de deelname aan de verkiezing van Entente Florale Europa 2015 waarin de gemeente zich op 14 juli zal laten beoordelen op Europees niveau.

Deze aankomende activiteiten zijn voor het bedrijf Flower en Shower aanleiding geweest om de gemeente Bergen op Zoom een aanbieding te doen voor het plaatsen van de bloemenzuilen in de binnenstad. De gemeente heeft hier positief op gereageerd.

Bij het plaatsen van de bloemenzuilen is er rekening gehouden met de reeds aanwezige plantenschalen van de ondernemers uit de binnenstad. Naast de plantenschalen zorgen de ondernemers ook voor zogenoemde `hanging-baskets' als kleurige aankleding van de stad. De plantenschalen, de
hanging-baskets en de nu geplaatste bloemzuilen gaan deze zomer zeker bijdragen aan een positieve beleving van de stad.

De bloemenzuilen staan er de hele zomer door en worden begin oktober weer weggehaald.

Meer informatie over de verkiezing van Entente Florale Europa en de Nationale Groendag? Kijk op www.entente-florale.eu en www.vitalegroenestad.nl.

Bloemenzuil