Eerste meesterbeurs uitgereikt


10 June 2015 16:52

De eerste kandidaat met een Meesterbeurs is deze week aan de slag gegaan bij de Weener XL. Dat is de eerste in Noord-Brabant. We zetten komend jaar honderd Meesterbeurzen in om vijftigplussers aan het werk te helpen.

Innovatief instrument

De Meesterbeurs gelooft in de kwaliteiten en competenties van vijftigplussers die nu buiten het arbeidsproces staan. De beurs biedt hen de mogelijkheid van een nieuwe start op de arbeidsmarkt, waardoor zij opnieuw meester worden van hun loopbaan.

Wethouder Huib van Olden (Arbeidsmarkt): "De Meesterbeurs vind ik een mooie ontwikkeling om mensen die veel werk- en levenservaring hebben, weer in het arbeidsproces te helpen. Tegelijkertijd kan het de werkloosheid terugdringen. En dat doen we in goede samenwerking met bedrijven en
onderwijs."

Hoe werkt de Meesterbeurs

Bij een Meesterbeurs kan een werkgever een vijftigplusser een stage aanbieden. Zij gaan een leer-werkovereenkomst voor zes maanden met elkaar aan. Het gaat om additioneel werk voor maximaal zes maanden. In die periode kan de werkzoekende zijn competenties en vaardigheden gebruiken en
verbeteren. Werkgevers komen op deze manier in contact met gemotiveerde potentiele werknemers.

De werknemer behoudt in die periode zijn uitkering -met sollicitatieplicht- en krijgt daar van de werkgever 150 euro bovenop voor het verrichte werk. Inzet van een meester-stagiair voor een half jaar kost de werkgever eenmalig 900 euro.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over het project naar de website www.meesterbeurs.nu. Bedrijven kunnen daar ook hun vacatures plaatsen.