Persverklaring inzake enquetecommissie Duivenvoordecorridor


Voorleeshulp

10 juni 2015 - Het college van B en W van Leidschendam-Voorburg betreurt het ten zeerste dat een vertrouwelijk document van de enquetecommissie Duivenvoordecorridor voortijdig in handen is gekomen van de ambtelijk cooerdinator van de gemeente Leidschendam-Voorburg, die de schakel vormt tussen
de enquetecommissie en het ambtelijk apparaat. Het college heeft intern maatregelen genomen om verspreiding van deze informatie en herhaling van dit incident te voorkomen.

Het college hecht belang aan een zorgvuldig en gedegen onderzoek en wil elke discussie over de inhoud en objectiviteit van het onderzoeksrapport uit de weg nemen. Elke schijn van onvolledige transparantie en discussie over integriteit moet vermeden worden. Zuiverheid van proces is bij de
inhoudelijke voorbereiding op het onderzoeksrapport door het college van wezenlijk belang.

Om elke schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan heeft wethouder Rozenberg in dit kader besloten zijn portefeuilles DVC en Personeel & Organisatie tijdelijk over te dragen aan zijn collega wethouders.

Burgemeester Leemhuis: "Het college vindt het van groot belang dat de enquetecommissie Duivenvoordecorridor en het college hun werk onafhankelijk kunnen doen. De rollen moeten strikt gescheiden blijven. Met de maatregelen die het college nu heeft genomen, hebben we dat gegarandeerd".