Eerste certificaten Digisterker uitgereikt


Splinter, F. (Fabiola)

Onderwijswethouder Yvonne Kammeijer heeft woensdagmiddag bij bibliotheek Het Markiezaat de eerste zes certificaten uitgereikt aan deelnemers van de cursus Digisterker. De gemeente Bergen op Zoom vindt het belangrijk dat mensen zoveel mogelijk deel kunnen nemen aan de `digitale maatschappij'.

De overheid stimuleert de selfservice van burgers, bedrijven en organisaties door haar diensten elektronisch aan te bieden. Tegelijkertijd zijn er groepen in de samenleving die moeite hebben met het gebruik van de elektronische overheid. Sterker nog, er is ook sprake van laaggeletterdheid in
de samenleving.

De gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal werken samen als het gaat om het bieden van cursussen aan mensen, die nog niet zo heel goed om kunnen gaan met digitale mogelijkheden.
De bibliotheken in Bergen op Zoom en Roosendaal bieden daarom cursussen aan. `Klik en tik' is een cursus die speciaal opgezet is voor mensen die nog helemaal niet om kunnen gaan met internet. De cursisten die woensdag een certificaat ontvingen uit handen van wethouder Yvonne Kammeijer hebben
deelgenomen aan de cursus `Werken met de e-overheid'. De cursus wordt nu geevalueerd. Na de evaluatie wordt er bepaald of de cursus opnieuw wordt gegeven.

Uitreiking eerste certificaten