Kreekrakbrug A58 nacht afgesloten richting Middelburg; 9-10 juni

05-06-2015 | Rijkswaterstaat Zee en Delta | persbericht

Vanaf 10 juni 2015 is brug noord (richting Middelburg) van de Kreekrakbruggen open voor verkeer. De renovatie van deze brug is dan volledig afgerond. Vanaf 9 juni 2015 19.00 uur tot dinsdag 10 juni 06.00 uur is de A58 eerst voor verkeer richting Middelburg ter hoogte van de Kreekrakbruggen afgesloten. Tijdens deze nacht worden de afzettingen verwijderd en plaatselijk herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt op de A58. Het verkeer wordt omgeleid via de N289.

Verkeer vanuit Bergen op Zoom richting Middelburg beschikt dus vanaf 10 juni weer over twee normale rijstroken en de normale toegestane snelheid van 120 km/u (130 km/u tussen 19 en 6 uur).

Brug zuid

Na de openstelling van brug noord voeren we nog enkele afrondende werkzaamheden uit op brug zuid. De werkzaamheden betreffen het plaatsen van nieuwe leuningen, storten van gietasfalt aan de voet van de geleiderail, het conserveren van de randen van de brug en het aanbrengen van de definitieve markering. Het verkeer ondervindt nog tot eind juni hinder van deze werkzaamheden. De rijstroken blijven versmald en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Vanaf begin juli 2015 is ook op brug zuid de situatie weer normaal: de rijstroken zijn niet meer versmald en er geldt een maximumsnelheid van 120 km/u (130 km/u tussen 19 en 6 uur). Tot eind juli zijn er nog werkzaamheden vanaf de vluchtstrook. Hier ondervindt het verkeer nagenoeg geen hinder van.

Renovatie stalen bruggen

Beide bruggen zijn voorzien van een laag hogesterktebeton aan de bovenkant en staalversterkingen aan de onderzijde. Ook zijn de scheurtjes in het stalen rijdek gerepareerd. Hierdoor zijn de Kreekrakbruggen versterkt en gerenoveerd. Tegelijkertijd is levensduur verlengend onderhoud uitgevoerd aan de twee betonnen bruggen over het Bathse Spuikanaal. Dankzij deze ingrepen blijven de Kreekrakbruggen minstens dertig jaar een veilige verbinding. Zo houden we Nederland goed bereikbaar: over de weg en over het water.