Russische ambassadeur bezoekt melkveebedrijf in Wilnis

`Ondanks spanning met Rusland wel in gesprek blijven'

Melkveehouder Arno Plomp maakte van zijn hart geen moordkuil toen hij gisteren Roman Kolodkin, de Russische ambassadeur in ons land, rondleidde op zijn bedrijf in het Utrechtse Wilnis.

"We exporteren zuivelproducten naar alle delen van de wereld: naar Azie, Afrika en het Midden-Oosten. Wat ik hoop is dat de wederzijds verhoudingen weer verbeteren en binnenkort de zuivelexport naar Rusland weer mogelijk wordt."

Daarmee raakte hij tijdens het werkbezoek direct het gevoeligste onderwerp: de Russische boycot van EU-producten, die het gevolg zijn van de gespannen relatie tussen Europa en Rusland.

Op de Europese sancties tegen Rusland volgden tegenmaatregelen, die vooral de agrarische sector treffen en ook de zuivelsector. Intussen worden de verhoudingen over en weer er niet beter op.

"Dit weerhoudt ons als landbouworganisatie er echter niet van om de banden met Russische relaties, ook die met de Russische landbouworganisatie AKKOR, goed te houden", stelde voorzitter Ben Versteegh van de LTO Noord-afdeling Noord West Utrecht.

Zie volledig verslag werkbezoek Russische ambassadeur Kolodkin

Foto's: Studio Kastermans, Blaricum

Zie het origineel.

09 juni 2015