Minister van Veiligheid en Justitie kondigt bouw aan van nieuwe brandweerpost luchthaven Saba

Tijdens zijn kennismakingsbezoek aan de Bovenwindse Eilanden van Caribisch Nederland heeft de minister voor Veiligheid en Justitie, Gerard van der Steur, bekendgemaakt dat er een nieuwe brandweerpost op de luchthaven van Saba zal worden gebouwd.

De minister is korpsbeheerder van het Brandweerkorps Caribisch Nederland en in die functie ook verantwoordelijk voor de huisvesting van het brandweerkorps op de drie eilanden van Caribisch Nederland.

In aanwezigheid van onder meer gezaghebber Jonathan Johnson, algemeen commandant van het brandweerkorps Caribisch Nederland, Jair Tromp en medewerkers van de brandweer, gaf de minister aan dat hij er samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en het

Rijksvastgoedbedrijf voor zal zorgen dat ook Saba in de nabije toekomst de beschikking heeft over een moderne brandweerpost.

In 2013 is door de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu het project gestart om de luchthaven Saba te moderniseren. Hierin past ook de verplaatsing van de brandweerpost, die financieel mogelijk is gemaakt door het ministerie van Veiligheid en

Justitie.

De voorbereidingen voor de bouw zullen binnenkort van start gaan.