Bewust van onze omgeving, meldingen over hinder en overlast


De gemeente krijgt meldingen binnen (ook wel klachten genoemd), over hinder en overlast die te maken hebben met milieu, bouwen en slopen, landschap en natuur, afval of bedrijvigheid. We noemen dit ook wel meldingen op het gebied van de `fysieke leefomgeving'.

Overzicht meldingen mei

Hieronder vindt u een overzicht van de meldingen die de gemeente in de maand mei heeft ontvangen op het gebied van de fysieke leefomgeving.

meldingen mei 2015
Veroorzaker Onderwerp Aantal
Particulier Bedrijfsmatige activiteiten 1x
Particulier Afval op per-ceel 1x
Onbekend Illegale stort grijs/groen afval 2x


Wat gebeurt er na een melding?

Wij zoeken uit wie de veroorzaker is van de hinder of overlast. Niet altijd is de veroorzaker te achterhalen. Is dit wel het geval dan spreken wij de veroorzaker aan op het veroorzaken van de hinder of overlast. Dit kan er toe leiden dat de veroorzaker bijvoorbeeld zijn bedrijfsvoering moet
aanpassen of bepaalde maatregelen moet treffen. Ook kan het voor de politie aanleiding geven tot het opmaken van een proces-verbaal (boete).

Waar kan ik mijn melding kwijt?

Wilt u zelf een melding doen dan kunt u dit doen via het formulier `Melding woon- of leefomgeving' op de website van de gemeente, via het algemene emailadres gemeente@marum.nl[IMG] of telefonisch tijdens kantooruren via tel. 0594 - 64 13 33.

Uw gegevens anoniem?

U kunt ook anoniem een melding maken van overlast. Alleen kunnen wij dan natuurlijk geen contact met u opnemen over de door ons ondernomen acties op de melding. Overigens geven wij nooit de persoonlijke gegevens van door aan de veroorzaker van de overlast, behalve als u daar zelf geen probleem
mee heeft.

Meldingen over andere onderwerpen?

Meldingen over bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, kapotte straatverlichting, onderhoud openbaar groen of een storing aan rioolgemalen in uw woonomgeving kunt u ook doorgeven aan de gemeente via het formulier `Melding woon- of leefomgeving' op de website van de gemeente, via het algemene
emailadres gemeente@marum.nl of telefonisch tijdens kantooruren via 0594 - 64 13 33 . Buiten kantooruren kunt u voor urgente zaken het storingsnummer bellen: 06 - 21 68 34 79 .