Extra geld voor huishoudelijke hulp


Extra geld voor huishoudelijke hulp

De gemeente Albrandswaard krijgt in 2015 en 2016 extra geld vanuit het Rijk om inwoners met beperkingen bij het uitvoeren bij het huishouden via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) extra te ondersteunen. U kunt tijdelijk korting krijgen op het tarief van een huishoudelijke hulp.

Hieronder lichten wij toe in welke gevallen u voor een korting in aanmerking komt, om welke korting het gaat en hoe u deze kunt aanvragen.

Ik heb via de Wmo te horen gekregen dat ik geholpen ben met eenvoudige huishoudelijke hulp

In dit geval ontvangt u van ons een `verwijsbrief' voor een schoonmaakhulp met korting. Met deze brief kunt u zich melden bij BAR-dichtbij. Zij spreken met u af hoeveel hulp u wilt inkopen en welke thuiszorgaanbieders de hulp kunnen leveren.

Korting:

U betaalt EUR10,- per uur voor huishoudelijke hulp. Afhankelijk van uw situatie kunt u voor maximaal 130 uur per jaar gebruik maken van deze korting. Deze regeling loopt tot 1 januari 2017. Kunt u dit niet betalen? Dan is ondersteuning via de bijzondere bijstand mogelijk tot 130% van het
geldende bijstandsniveau. De Wmo-consulent kan u hierover informeren.

Ik heb al een Wmo-indicatie voor huishoudelijke hulp

U krijgt hulp, maar u wilt graag extra hulp inkopen voor bijvoorbeeld de niet dagelijkse werkzaamheden in en om het huis? Met een geldende Wmo-indicatie voor huishoudelijke hulp kunt u nu zelf met korting extra hulp inkopen. U ontvangt deze maand van ons een brief met extra informatie en
uitleg. Met deze brief meldt u zich bij BAR-dichtbij. Zij spreken met u af welke hulp u wilt inkopen en welke thuiszorgaanbieders de hulp kunnen leveren.

Korting:

U betaalt EUR 6,50 voor extra huishoudelijke hulp die u wilt inkopen tot een maximum van 52 uur.

Ik wil mijn mantelzorger tijdelijk ontlasten

Biedt een mantelzorger u hulp bij het huishouden? En is uw mantelzorger tijdelijk afwezig of niet in staat deze hulp te bieden? Dan komt u onder bepaalde voorwaarden (uw mantelzorger moet u in ieder geval minimaal 3 maanden aaneengesloten meer dan 8 uur per week hulp bieden) via de Wmo in
aanmerking voor een eenmalige `tegoedbon' voor hulp bij het huishouden. Deze tegoedbon kunt u verzilveren via het platform BAR-dichtbij. Zij bespreken met u hoe de tijdelijke overname het beste opgelost kan worden.

Korting:

U ontvangt een eenmalige tegoedbon ter waarde van EUR 287,00. Met deze tegoedbon (voucher) kunt u zich melden bij BAR-dichtbij.

Meer informatie

Voor informatie over de aangesloten thuiszorgaanbieders en het met korting inkopen van huishoudelijke hulp kunt u bellen met BAR-dichtbij via 088 - 426 36 60 of kijken op www.bar-dichtbij.nl.

Voor informatie over de eenmalige `tegoedbon' kunt u contact opnemen met de afdeling Wmo via de Vraagwijzer van de Stichting Welzijn Albrandswaard via (010) 501 12 22 (maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur). De afdeling Wmo beoordeelt uw
ondersteuningsvraag.