Ledenraad FrieslandCampina stemt in met wijziging ledenaannamebeleid


11 juni 2015

Ledenraad FrieslandCampina stemt in met wijziging ledenaannamebeleid

De Ledenraad van Zuivelcooeperatie FrieslandCampina U.A. heeft woensdag 10 juni 2015 in zijn reguliere vergadering ingestemd met de door het bestuur voorgestelde wijzigingen in het ledenaannamebeleid. Voor nieuwe toetreders is het entreegeld voor de zuivelcooeperatie verhoogd van 10 euro naar
15 euro per 100 kg melk van de verwachte jaarleverantie van de nieuwe toetreder. Daarnaast dienen nieuwe toetreders in het vervolg ook te voldoen aan verplichte duurzaamheidseisen.

Het ledenaannamebeleid waarborgt de continuiteit van Zuivelcooeperatie FrieslandCampina U.A., met bescherming van het financiele belang en de duurzaamheidsprestatie van de zittende leden. Daarom worden aan nieuwe toetreders verplichte duurzaamheidseisen gesteld; nieuwe toetreders dienen
bijvoorbeeld verplicht weidegang toe te passen. Grondgebondenheid en open stallen maken eveneens deel uit van de verplichte duurzaamheidseisen van FrieslandCampina. Daarnaast is het entreegeld verhoogd om evenwicht in de kapitaalinbreng van zittende en nieuwe leden te bewerkstelligen.

Het ledenaannamebeleid wordt vastgesteld door het bestuur en goedgekeurd door de Ledenraad. Het nieuwe ledenaannamebeleid is vastgesteld voor de periode van 10 juni 2015 t/m 31 december 2016.
cows and mill _DSC7770