Hennepkwekerij ontmanteld


Hennepkwekerij ontmanteld

Laatste update:
11-06-2015 | 09:25

Den Haag - Agenten ontmantelden woensdag 10 juni omstreeks 13.00 uur aan de 's Gravenzandelaan een hennepkwekerij.

Agenten ontvingen een melding van een mogelijke hennepkwekerij, zij namen direct poolshoogte en roken een scherpe henneplucht. Hierop zijn zij met toestemming van de officier van jusitie de woning binnen getreden. Hier troffen zij een hennepwekerij met 300 planten. In de woning waren
verschillende ventilatie mogelijkheden aangebracht. De planten zijn vernietigd. Stedin heeft onderzoek gedaan naar het illegaal afnemen van stroom. De recherche onderzoekt de zaak.

Vermoeden van hennep? Bel de politie

Hennepteelt is strafbaar. Je loopt hiermee niet alleen het risico op celstraf, maar ook op enorme boetes en/of beslaglegging. Bovendien wordt alle kweekapparatuur altijd in beslag genomen en vernietigd. De politie werkt samen met partners zoals gemeente, woningbouwverenigingen en sociale
dienst om henneptelers af te straffen waar mogelijk.

Daarnaast veroorzaken hennepkwekerijen voor de omgeving veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.

Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.