Man aangehouden met diefstal met geweld


Man aangehouden met diefstal met geweld

Laatste update:
11-06-2015 | 10:10

Assen - De politie heeft woensdagmiddag een 19-jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De man wordt ervan verdacht een 45-jarige inwoonster van Assen van haar fiets te hebben beroofd op het Kerkpad.

Rond 13.00 uur fietste het slachtoffer over het Kerkpad in de richting van Anreep. Uit tegenovergestelde richting kwam een man lopen. Toen hij de vrouw bijna was genaderd, trok hij een muts over zijn hoofd en wist de fiets van vrouw af te pakken waarbij hij haar vermoedelijk sloeg. De vrouw
raakte buiten bewustzijn en kwam in een droge sloot weer bij haar positieven. Een getuige zag de man op de gestolen fiets wegrijden. Zij wist het slachtoffer hulp te bieden en belde via 1-1-2 de politie en een ambulance.

Inzet Burgernet

Het slachtoffer en de getuige konden een goed signalement van de verdachte doorgeven. Vervolgens werd ook Burgernet ingezet waarbij 830 deelnemers werden geactiveerd om mee naar de verdachte uit te kijken. Naar aanleiding van informatie van een aantal Burgernetdeelnemers en informatie van het
slachtoffer en de getuige, kon de verdachte even later in een bosperceel aan de Anreep worden aangehouden. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Fietstassen

De fiets werd in beslag genomen. De politie is nog op zoek naar een set fietstassen. Deze zijn zwart van kleur heeft groene flappen. Mocht u deze aantreffen of heeft u meer informatie over deze diefstal met geweld, dan kunt u bellen met telefoonnummer 0900-8844.