Radio Oost via DAB+ te ontvangen


donderdag 11 juni 2015 | 10:04 Laatst bijgewerkt: 11-6-2015 | 10:49

Radio Oost is vanaf deze week in heel Overijssel naast FM ook via DAB+ te ontvangen.

De omroep voor Overijssel heeft samen met collega regionale omroepen in Nederland een vergunning verkregen om in het eigen verzorgingsgebied Noord-Oost Nederland uit te mogen zenden via DAB+.

Er zijn vijf digitale allotments (kavels) gebouwd waarin de regionale omroepen, net als de landelijke radiostations via de nieuwe digitale standaard DAB+ zijn onderverdeeld. De regionale omroepen zijn nu, net als de landelijke radiostations, niet alleen meer via FM, Digitenne, satelliet en
internet gratis te beluisteren, maar ook via de nieuwe digitale standaard DAB+. De provincies Overijssel, Groningen, Drenthe en Gelderland zijn te ontvangen via: 6B (183.648 mHz). Via DAB+ is er 100% outdoor ontvangst en 80% indoor ontvangst.

Gratis luisteren
Om Radio Oost via DAB+ te kunnen luisteren is een geschikt DAB+-radiotoestel nodig. Steeds meer nieuwe auto's worden hier standaard mee uitgerust. Bij de vakhandel, winkelketens en in webshops zijn verschillende merken en modellen te koop. Zowel toestellen voor thuis als onderweg. Luisteren
naar digitale radio is verder helemaal gratis. De uitzendingen via FM zullen naar verwachting nog minstens tot 2023 mogelijk blijven.

DAB+
DAB+ Foto: RTV Oost
verberg media