Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders ..


In de vergadering van 26 mei jl. is o.a. aan de orde geweest:

Beslissing op bezwaarschrift van MediateQ inzake Wob-verzoek

Er is een Wob-verzoek ingediend om stukken te verkrijgen over de inzet van boa's. Tegen het besluit om deze informatie te verstrekken is bezwaar gemaakt. Het college besluit dit bezwaar ongegrond te verklaren.

Beslissing op bezwaarschrift van Juridisch Adviesbureau Consultario San Nicolas

Er is een Wob-verzoek ingediend om stukken te verkrijgen over dwangsommen. Tegen het besluit om deze informatie te verstrekken is bezwaar gemaakt. Het college besluit dit bezwaar ongegrond te verklaren.

Bezwaar van Lawcorp legal services inzake fietsenhandhaving

Er is een Wob-verzoek ingediend om stukken te verkrijgen over fietsenhandhaving. Tegen het besluit om deze informatie te verstrekken is bezwaar gemaakt. Het college besluit dit bezwaar ongegrond te verklaren.

Beslissing op bezwaarschrift van de LAWCorp legal services namens de heer K. inzake een Wob-verzoek over drugsafval

Er is een Wob-verzoek ingediend om stukken te verkrijgen over drugsafval. Tegen het besluit om deze informatie te verstrekken is bezwaar gemaakt. Het college besluit dit bezwaar ongegrond te verklaren.

Begroting 2016 en jaarrekening 2014 van de Gemeenschappelijke Regeling Kleinschalig Collectief Vervoer Brabant Noordoost

Het college stemt in met de concepten van de begroting 2016 en de jaarrekening 2014 van de gemeenschappelijke regeling Kleinschalig Collectief Vervoer Brabant Noordoost (de Regiotaxi) en biedt deze ter behandeling aan de Raad aan.

Verzoek financiele bijdrage Boekel Energie

De energiecooeperatie Boekel Energie heeft een verzoek ingediend om een financiele bijdrage ter hoogte van EUR 5.000 te mogen ontvangen van de gemeente. Deze bijdrage zal gebruikt worden om de eerste kosten van de energiecooeperatie te dekken. Gezien het belang dat het college hecht aan een
lokale duurzame energiecooeperatie in Boekel, heeft zij besloten om in te stemmen met dit verzoek en Boekel Energie de gevraagde financiele bijdrage toe te kennen.

Actualisatie beleid en beheer kabels en leidingen

Het college heeft besloten om gezamenlijk met de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis een project op te starten om het beleid rondom kabels en leidingen in de openbare grond te actualiseren.