Brandweeroefening in kerk Leende op dinsdagavond 16 juni


(11-06-2015)

De brandweer Heeze-Leende is continue bezig om de inzetbaarheid op peil te houden en om die reden wordt er wekelijks geoefend. Het oefenen wordt zo realistisch mogelijk vorm gegeven en de brandweer is dus steeds op zoek naar objecten die hiervoor geschikt zijn.

Het kerkbestuur van Leende heeft om die reden het kerkgebouw vansint Petrus Banden beschikbaar gesteld om een oefening te organiseren en wel op dinsdagavond 16 juni a.s.

Ter voorbereiding op de oefening kunnen in de middag al enkele werkzaamheden plaatsvinden. De oefening zelf is tussen 19.00 en 22.00 uur. Tijdens de oefening wordt gebruik gemaakt van zogenaamd oefenrook (ongevaarlijk) en er staan ook brandweervoertuigen rond het pand.

Het kan dus zijn dat omwonenden van de kerk in Leende mogelijk enige hinder ondervinden van geparkeerde brandweerauto's en tevens is het niet uitgesloten dat zij rook uit het pand zien komen.

Geen reden tot paniek dus, het gaat om een oefening.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft dan kunt u contact opnemen met de heer Bas van Doren, operationeel manager van brandweer Heeze-Leende, telefoon 040-22 03 110 of mail basvandoren@vrbzo.nl