Hennepkwekerijen ontdekt en geruimd


Hennepkwekerijen ontdekt en geruimd

Laatste update:
11-06-2015 | 11:36

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Terneuzen/ Kloosterzande - Agenten hebben woensdag 10 juni op twee locaties in Zeeland hennepkwekerijen opgerold. Daarbij zijn twee aanhoudingen gedaan. In totaal zijn 433 planten vernietigd.

Kloosterzande

In een woning aan de Michiel de Ruijterstraat is een hennepkwekerij met 377 planten geruimd. De 26-jarige bewoner is opgepakt. Hij is voor verder onderzoek vastgezet.

Terneuzen

In de Rozenstraat is een kwekerij met 45 planten ontdekt. Ook de stroom werd illegaal van het netwerk afgetapt. De 43-jarige bewoner is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Prioriteit

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips
hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.