Unie KBO mengt zich in debat over serviceflats


donderdag, 11 juni 2015

Unie KBO mengt zich in debat over serviceflats De afgelopen jaren zijn serviceflats regelmatig negatief in het nieuws. Bewoners die in opstand komen tegen hun verhuurder, leegstand, `stille oorlogen' die gaande zijn tussen bewoners en projectontwikkelaars: het zijn slechts enkele voorbeelden.
Zorgwekkend, temeer omdat de bewoners van deze serviceflats veelal 80 jaar of ouder zijn en te maken krijgen met toenemende kwetsbaarheid.

Tweede Kamer

Vandaag debatteert minister Blok (Wonen en Rijksdienst) met de Tweede Kamer over serviceflats. Het is
volgens de Unie KBO van groot belang dat er voor bewoners van serviceflats - of zij nu te maken hebben met waardedaling, verpaupering of met voor hen negatief handelen vanuit een projectontwikkelaar of woningcorporatie - een goede oplossing gevonden wordt zodat zij onbezorgd kunnen wonen. De
Unie KBO pleit hierbij voor een meer zichtbare en concrete rol voor gemeenten. Zij zijn er immers verantwoordelijk voor dat mensen zo lang mogelijk zelfredzaam zijn en kunnen deelnemen in de maatschappij.

Brief

De Unie KBO vraagt in een brief aan de minister om in gesprek te gaan met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en gezamenlijk te zoeken naar mogelijkheden voor ondersteuning door gemeenten voor bewoners van serviceflats.

Lees hier de hele brief van de Unie KBO aan minister Blok.

Bookmark and Share