Raad zoekt Gast


Een keer in de vier jaar kiezen de Stadjers hun gemeenteraad. In Groningen bestaat die uit 39 raadsleden. Maar wie zijn die mensen? Wat doen ze eigenlijk? En hoe doen ze hun werk precies? Als Gast van de Raad maken Stadjers kennis met het werk van de gemeenteraad en ontmoeten ze raadsleden.
Voor de raadsvergadering van 24 juni is er nog plek voor Stadjers die Gast van de Raad willen zijn.

De Gasten van de Raad maken persoonlijk kennis met een aantal raadsleden. Ze kunnen van alles vragen over de gemeenteraad en de gemeentepolitiek. En ze maken mee hoe het er op het stadhuis aan toegaat tijdens een raadsvergadering. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Griffie van de
gemeenteraad: griffie@groningen.nl of bellen met 050 367 77 02.

Grand Theatre
De Griffie ontvangt de Gasten van Raad op woensdag 24 juni om 15.30 uur in het stadhuis. Ze krijgen dan een presentatie over het werk van de gemeenteraad. Om 16.30 uur begint de gemeenteraad die de Gasten vanaf de publieke tribune meemaken. De raad debatteert onder meer over de toekomst van
het Grand Theatre, de Woonvisie met nieuw beleid voor kamerverhuur en het bestemmingsplan voor Kardinge.

Maaltijd
De Gasten eten in de pauze van de vergadering mee met de raadsleden. Deze maaltijd is bij uitstek de gelegenheid om raadsleden vragen te stellen over hun werk. De Gasten kunnen naar wens ook het tweede deel van de vergadering meemaken. Gast van de Raad zijn kost niks.

Zomer
Er is voor de raadsvergadering van 24 juni nog een aantal plaatsen voor Gast van de Raad vrij. Mocht er meer belangstelling zijn dan beschikbare plaatsen, dan kunnen belangstellenden op de wachtlijst voor Gast van de Raad voor na de zomer worden geplaatst.
Meer informatie over Gast van de Raad >>

Gepubliceerd op: 11-06-2015 11.55 uur; Laatst gewijzigd op : 11-06-2015 11.57 uur