Informatieavond voor bewoners Warande over bouw MFA en supermarkt DEEN


Geplaatst: 11-6-2015

Voor bewoners van Warande is er woensdag 24 juni een informatieavond over de realisatie van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) en supermarkt DEEN in de wijk.

Impressie MFA Warande

Komst MFA en supermarkt

Warande krijgt een Multifunctionele Accommodatie (MFA). De gemeenteraad heeft op 14 april 2015 ingestemd met het ontwerp. Het besluit om in Warande een MFA te realiseren, was voor DEEN Vastgoedwinkels BV reden om in Warande een supermarkt te beginnen. Voor zowel MFA als supermarkt starten
binnenkort de voorbereidende werkzaamheden. De gemeente Lelystad houdt op woensdag 24 juni een informatieavond om bewoners over het ontwerp van beide gebouwen, de daarin te realiseren voorzieningen, de planning van bouwactiviteiten etc. bij te praten.

Locatie en tijd

* Locatie: Kindcentrum Warande
* Buizerdweg 31
* Aanvang 20.00 uur.

Gebouw kan meegroeien met wijk

De MFA wordt gebouwd door Nijhuis Bouw BV in samenwerking met Korfker Architecten. Het gebouw is zo ontworpen dat het mee kan groeien met de omvang van de wijk.
In eerste instantie krijgt het vooral een invulling als kindcentrum: Stichting School en Stichting Kinderopvang Lelystad zullen de ruimten (12 onderwijslokalen + 2 groepsruimten voor kinderopvang) in het pand gaan benutten. Van de gemeenschappelijke ruimten in het gebouw zullen Stichting
Eerstelijnsgezondheidszorg Lelystad (STEL) en de Stichting Welzijn gebruik kunnen maken. Vanuit de bewoners van Warande is er behoefte getoond aan ruimten voor gemeenschappelijke activiteiten en bijeenkomst. De nieuwe MFA biedt die mogelijkheden.

Supermarkt

Tegelijk realiseert DEEN Vastgoedwinkels BV een supermarkt. Naar verwachting gaat de supermarkt eind 2016 open. De nieuwe MFA Warande en de supermarkt worden echte `blikvangers' die een aanwinst zullen zijn voor de buurt. Daarmee krijgt Warande een concentratie van voorzieningen op een goed
bereikbare locatie.

Uitnodiging

Alle bewoners van Warande, van het nabij liggende Hollandse Hout als ook de ouders van leerlingen op Kindcentrum Warande ontvangen een uitnodiging voor de informatieavond. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.