Sittard-Geleen neemt deel aan Jeugdcultuurfonds Limburg


Persbericht | Sittard-Geleen 28 mei 2015 - De gemeente Sittard-Geleen neemt met ingang van 1 juni 2015 deel aan het Jeugdcultuurfonds Limburg en biedt daarmee kansen aan kinderen van minder draagkrachtige ouders om cultureel actief te kunnen zijn.

De Gemeente gaat tot en met 2018 per jaar 20.000 euro investeren in het fonds.

Kinderen van 4 tot 18 jaar krijgen zo de gelegenheid om lessen te volgen bij bijvoorbeeld een theaterclub, dansschool, kunstatelier of muziekvereniging.



Wethouder Lebens tekent op zaterdag 30 mei, tijdens een feestelijke bijeenkomst, de samenwerkings-overeenkomst met het Jeugdcultuurfonds Limburg. Dit vindt om 15.30 uur plaats in het Pitboel Theater.



Deelname aan kunst- en cultuuractiviteiten is voor kinderen van belang voor hun ontwikkeling. `Kunst is een vriend die je nooit in de steek laat'. Deze toepasselijke slogan van het Jeugdcultuurfonds geeft treffend weer wat de betekenis van kunst- of cultuurdeelname voor een kind kan zijn.
Kinderen die leven rondom de armoedegrens krijgen vaak niet de kans om lid te worden van een vereniging of les te nemen aan de muziekschool. Cultuurparticipatie bevordert het zelfvertrouwen, het biedt structuur in een week, het versterkt het sociale netwerk en het verbreedt de kijk op de
wereld.



Tevens zet de gemeente samen met De Domijnen cultuurprogramma's op in de wijken en buurten.



Wat is de werkwijze van het Jeugdcultuurfonds in Sittard-Geleen?
Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen bij het Jeugdcultuurfonds in Sittard-Geleen. Professionals uit bijvoorbeeld het onderwijs of maatschappelijk werk, huisarts of jeugdhulpverlener die het gezin goed kennen, kunnen wel een aanvraag doen bij het Jeugdcultuurfonds. Het gaat om kinderen van
ouders met een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm. De bijdrage van het Jeugdcultuurfonds aan de aangemelde kinderen bedraagt maximaal 450,- euro per jaar. De vergoeding wordt niet aan het kind of ouder verstrekt, maar rechtstreeks overgemaakt aan de instelling, school of docent.
Naar verwachting kunnen ca. 50 aanvragen per jaar gehonoreerd worden.



De ondertekening maakt deel uit van het programma rond de opening van de Week van de Amateurkunst (WAK) a.s. zaterdag op de Markt te Sittard. Hieraan is tevens een kleurwedstrijd verbonden.



Deel deze pagina op:

* Twitter
* Facebook
* del.icio.us
* LinkedIn
* Digg
* Google Bookmark
* Google plus share

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 11 juni 2015