Bewonersbrief afsluiten brug Spaarbekkenkade/Vijverstraat e.o.


11 juni 2015

Bij de bewoners van Vijverstraat 2 en 1 t/m 73, Spaarbekkenkade 1 t/m 57, Geulenstraat 1 en 2 t/m 98, Slenkstraat 1 t/m 209 en 2 t/m 68, Diephof 1 t/m 12, Waterlandlaan 2 t/m 170 en Gorslaan 60 t/m 112 is onderstaande bewonersbrief bezorgd.

Onderwerp: afsluiten brug Spaarbekkenkade/Vijverstraat e.o.

Beste bewoner,

Uit gesprekken met bewoners van de Spaarbekkenkade en Vijverstraat en tijdens een eerder gehouden wijkschouw blijkt dat het autoverkeer in de buurt de laatste jaren enorm is toegenomen. Dit veroorzaakt veel overlast voor de buurt. De gemeente wil hier graag iets aan doen. In overleg met de
initiatiefnemers hebben wij naar oplossingen gezocht om dit rijgedrag tegen te gaan.

Enquete

Vooral als het op de hoofdwegen druk is, worden er alternatieve routes gezocht, zoals de Spaarbekkenkade. Daarbij rijden auto's vaak met hoge snelheid van de Waterlandlaan naar de Gorslaan en omgekeerd. We hebben de bewoners gevraagd een enquete over dit onderwerp uit te zetten in hun eigen
buurt. De resultaten waren duidelijk en bevestigden het beeld dat de melders eerder aangaven.

Maatregelen

In overleg met de hulpdiensten ( o.a. politie en brandweer) is besloten de doorgang ter hoogte van de brug voor gemotoriseerd verkeer af te sluiten. Binnenkort starten de werkzaamheden om de afsluiting mogelijk te maken ( zie situatieschets op de achterzijde).
Vanaf dat moment kunnen auto's of motorfietsen deze route niet meer nemen. Voordat we beginnen met de werkzaamheden krijgen direct omwonenden hierover een brief van de aannemer.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van dit besluit nog vragen? Neem dan contact op met onderstaande of Matthijs Mol, (verkeerskundige) via telefoonnummer (0299) 452 452 of e-mail naar secretariaatwijkmanagement@purmerend.nl.

Met vriendelijke groet, Wim Borger, Wijkmanager Gors