Lege pakken sap, zuivel of saus? Het mag in dezelfde zak als plastic.


HVC zamelt sinds kort ook lege pakken sap, zuivel of saus apart in. U kunt deze 'drankenkartons' in dezelfde zak weggooien als uw plastic verpakkingsmateriaal. Door de drankenkartons apart in te zamelen, kunnen waardevolle grondstoffen uit deze verpakkingen opnieuw worden gebruikt.

U kunt de drankenkartons samen met het plastic verpakkingsafval in de plastic inzamelzakken aanbieden, op de dag dat u dat nu ook al gewend bent. De dag waarop de plastic verpakkingen en de drankenkartons worden opgehaald, blijft hetzelfde.

Een vuilniszak vol per week

Gemeente Koggenland en HVC werken samen om waardevolle grondstoffen uit afval te behouden en opnieuw te gebruiken. U kunt daar eenvoudig aan bijdragen. Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol plastic verpakkingsmateriaal. Door dit apart te houden, kunnen deze waardevolle
grondstoffen worden hergebruikt. Plastic afval is goed te recyclen, waardoor er weer nieuwe kunststof producten van kunnen worden gemaakt. De drankenkartons worden in drie grondstoffen gesplitst: papier, plastic korrels en granulaat voor aluminium. Hier worden bijvoorbeeld nieuwe theepotten,
emmers en pannen van gemaakt. Jaarlijks wordt in Nederland 70.000 ton drankenkartons op de markt gebracht. Ervaring uit andere landen leert ons dat zeker 70% van deze drankenkartons kan worden gerecycled als u het in de goede zak gooit.

Meer informatie is te vinden op www.indegoeiebak.nl

Plastic inzamelzakken

Gratis inzamelzakken voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons kunt u bestellen op de website van HVC of door te bellen met de Klantenservice van HVC, telefoonnummer 0800-0700.

Afvalkalender

Kijk op de afvalkalender van HVC wanneer het plastic verpakkingsafval bij u in de straat wordt opgehaald.U kunt de afvalkalender ook als gratis app installeren. De app is beschikbaar voor iOS en Android. U vindt de app in iTunes (iOS) en in Google Play (Android).

[IMG]

(klik voor vergroting)

Te downloaden:

* HVC infographic drankenkarton.pdfpdf(1,24 MB)