Steun met taxussnoeisel de strijd tegen kanker!


Steun samen met gemeente Koggenland de strijd tegen kanker en lever van 15 juni tot 31 augustus uw taxussnoeisel in bij een inzamellocatie in de gemeente. Met de actie 'Vergroot de Hoop en verklein de kanker' zamelen we zoveel mogelijk eenjarig taxussnoeisel in, een basisgrondstof voor
chemotherapie. Een kubieke meter taxussnoeisel is goed voor een chemotherapie.

vergroot de hoop en verklein de kankerTaxussnoeisel inleveren

U kunt uw taxussnoeisel van maandag 15 juni tot maandag 31 augustus achterlaten in inzamelcontainers op de volgende locaties:

* Plein voorzijde gemeentehuis Koggenland (Middenhof 2 in De Goorn)
* Afvalbrengstation HVC (Kwelder 10 in Obdam)

De bakken voor het gemeentehuis zijn vrij toegankelijk. De bakken op het afvalbrengstation zijn toegankelijk van dinsdag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:15 uur en zaterdag van 08:00 tot 14:30 uur.

Zou u bij het inleveren van taxussnoeisel met het volgende rekening willen houden?

* Alleen eenjarig snoeisel is bruikbaar.
* Takken mogen maximaal 30 cm lang zijn en niet dikker van 0,5 cm.
* Dikke bruine houterige takken zonder naalden of volledig gerooide struiken zijn niet bruikbaar.
* Het snoeisel moet droog, schoon en zuiver zijn. Aanbevolen wordt om met droog weer te snoeien en het snoeisel op te vangen met een doel of zeil.
* Snoeisel moet vers zijn. Deponeer deze daarom binnen 24 uur na snoeien in de container.

Gemeente doneert opbrengst

Voor iedere kubieke meter ingezameld taxussnoeisel (= circa 50 meter taxushaag) ontvangt de gemeente Koggenland van `Vergroot de Hoop' EUR 50,00. De opbrengst doneren we vervolgens weer aan KWF Kankerbestrijding. Heeft u een taxushaag, doe dan mee! Samen met u zorgen we voor een succesvolle
inzameling en donatie.

Meer informatie

Neemt u voor meer informatie contact op met Rene Otter van afdeling Wonen & Groen via telefoonnummer (0229) 54 84 85 of mail naar r.otter@koggenland.nl. Kijk voor meer informatie over 'Vergroot de hoop' op www.vergrootdehoop.nl.

ik ben haagdonor