Gemeente Winsum | Zaterdag 13 juni: officiele opening Beweegtuin Win..


Gepubliceerd op: 11 juni 2015

Op zaterdag 13 juni a.s. om 15.00 uur opent wethouder Marc Verschuren de Beweegtuin Winsum. De Beweegtuin Winsum is een inspirerende plek waar Winsumer ouderen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen.

Langer vitaal

De GGD heeft onderzocht dat een op de acht ouderen in de regio mobiliteitsproblemen heeft en dat twee op de drie ouderen last heeft van overgewicht. Een beweegtuin in een veilige betrouwbare omgeving kan ouderen helpen om langer vitaal kan blijven.

Zelfstandig en onder begeleiding

In de Beweegtuin Winsum staan diverse beweegtoestellen, die zelfstandig en onder begeleiding kunnen worden gebruikt. Ouderen kunnen zich opgeven voor diverse beweegcursussen, voor beginners en gevorderden. De fysiotherapeut, de buurtsportcoach of een getrainde vrijwilliger biedt hierin
ondersteuning. Zelfstandig gebruik maken van de toestellen is ook mogelijk. De Beweegtuin Winsum bevindt zich op het terrein van De Twaalf Hoven (Meeden 1, Winsum) en is vrij toegankelijk.

Samenwerking

De Beweegtuin Winsum is een initiatief van Verpleeghuis De Twaalf Hoven, Fysiotherapie Gezondheidscentrum Winsum, Huis voor de Sport en de gemeente Winsum. Na de openingshandeling door Marc Verschuren kunnen belangstellenden meedoen aan een beweegtest en de toestellen voor het eerst
uitproberen. Direct aanmelden voor een van de beweegprogramma's is ook mogelijk.