Start aanleg kunstgrasvelden BVC Bloemendaal


donderdag 11 juni 2015
Eerste spade in de grond bij kunstgrasveld

Met een symbolische eerste schep in de grond werd vandaag de officiele start verricht van de aanleg van de kunstgrasvelden van voetbalclub BVC; de Bloemendaal Volksweerbaarheid Combinatie. Na de zomervakantie kan er getraind en gespeeld worden op 2,5 kunstgrasveld.

Historisch moment

Voorzitter van BVC Erik Holtz: "Dit is een historisch moment in de geschiedenis van BVC Bloemendaal. Na twee jaar vol acties, evenementen en vergaderingen gaan we over op kunstgras. Tijdens de zomermaanden zal er intensief gewerkt worden, zodat we het seizoen 2015/2016 direct op het kunstgras
kunnen beginnen. Mark Tromp, voorzitter stichting Exploitatie BVC, vult aan: "De komst van deze kunstgrasveld komt voort uit een uiterst positieve samenwerking met de gemeente, waarin beide partijen binnen hun mogelijkheden het beste in elkaar naar boven hebben gebracht."

Toekomst veilig

Wethouder Sport Tames Kokke: "Het is mooi om te zien hoe het bestuur en de leden van BVC zich hebben ingespannen om de financiering van de kunstgrasvelden voor elkaar te krijgen, met een bijdrage van de gemeente. Het is een noodzakelijke, in deze tijd passende investering waarmee het bestaan
van de club voor de toekomst is veiliggesteld. De sportvelden in Bloemendaal liggen op kwetsbare duingrond. Door de intensiteit van het gebruik van de velden werd het steeds moeilijker om de velden speelklaar te hebben voor de wekelijkse wedstrijden. Kunstgras biedt hiervoor de uitkomst."

BVC is binnen de gemeente Bloemendaal de tweede voetbalvereniging met kunstgras. BSM heeft vorig jaar een kunstgrasveld aangelegd.