Het zwemwaterseizoen is weer open!


Het officiele zwemwaterseizoen is vorige maand weer gestart! Het zwemwaterseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober. Binnen de gemeente Woudrichem zijn een drietal door de provincie aangewezen zwemwaterlocaties in oppervlaktewater:

* Strand Camping de Hoge waard in Andel
* Strand Camping de Mosterdpot in Woudrichem
* Put aan de Omloop in Uppel

De controle van de kwaliteit van het zwemwater wordt gedaan door Rijkswaterstaat (bij 1 en 2) en door Waterschap Rivierenland (bij 3). Het veiligheidsonderzoek van de zweminrichting wordt uitgevoerd door de omgevingsdienst Midden- en West-Brabant in opdracht van Provincie Noord-Brabant.

Wij willen u er wel op wijzen dat - ongeacht dat verschillende partijen zich inzetten voor de bescherming van de gezondheid van zwemmers - het zwemmen in oppervlaktewater altijd op eigen risico is.

Blauwalgen geconstateerd in Put aan de Omloop

Alhoewel het zwemwaterseizoen nog maar net is gestart, zijn in de Put aan de Omloop wederom blauwalgen geconstateerd. Door de provincie is aangegeven dat de formele waarschuwing voor blauwalgen van kracht is en heeft een negatief zwemadvies gegeven. U kunt de waarschuwing ook lezen op het
informatiebord Zwemwater bij de Put, op de website www.zwemwater.nl en op de zwemwaterApp. Via deze informatiemiddelen wordt u op de hoogte gehouden.

Ook huisdieren kunnen ernstig ziek worden door het drinken van het water of door hun besmette vacht schoon te likken. Voor meer informatie over blauwalgen verwijzen wij u naar het gemeentelijk waterloket.

Voor meer informatie omtrent de zwemwaterlocaties verwijzen wij u naar de website www.zwemwater.nl. Gedurende het zwemwaterseizoen kunt u voor klachten, vragen of opmerkingen terecht bij de zwemwatertelefoon van de Provincie Noord-Brabant, telefoonnummer: 073-6808058.

ZwemwaterApp

Met de ZwemwaterApp kunt u precies zien waar u in de buurt een duik kunt nemen. De app heeft wel 800 zwemwaterlocaties verzameld. Daarnaast vindt u er ook andere handige weetjes, zoals informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid en de aanwezigheid van horecagelegenheden. De
app is gratis te downloaden.