Premiere Daddy Lost Me - LostProject (Priscilla Vaudelle)

PERSBERICHT

Premiere Daddy Lost Me - LostProject (Priscilla Vaudelle)

Amsterdam, 26 mei 2015

Donderdag 11 juni gaat Daddy Lost Me in première, de nieuwe voorstelling van LostProject van regisseuse Priscilla Vaudelle. In een intieme sfeer onderzoeken tien jongvolwassen uit Amsterdam Zuid-Oost wat een vader betekent. Zij nemen het publiek mee in de verhalen over de personen die voor de helft de scheppers zijn van hun bestaan. Is het voorbeeld dat je krijgt, datgene dat je doorgeeft?

Een vader is een koning, the Godfather, a Father of Soul.

LostProject is een cultureel diverse groep uit Amsterdam Zuid-Oost met jongeren met een Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse en Nederlandse achtergrond. Negen van de tien spelers van Daddy Lost Me heeft geen vader thuis. Wat voor invloed hebben verschillende culturele achtergronden op de relatie die je met je vader hebt? En wat zijn de verschillen en de overeenkomsten?

Het onderzoek over wat een vader betekent startte Priscilla Vaudelle in Suriname. Tussen jeugtheaterschool On Stage Paramaribo en jeugdtheaterschool Zuid-Oost ontstond een nauwe samenwerking. In Paramaribo speelden vier Surinaamse en twee Nederlandse jongeren de voorstelling Bra|Sa. De voorstelling kreeg lovende reacties van de Surinaamse pers: "Het grijpt je bij je keel en raakt je in je hart." In Nederland gaat Priscilla met haar groep LostProject opnieuw het onderzoek over vaders aan.

Priscilla Vaudelle: “We begonnen de repetities met een grote wrok jegens onze vaders. Maar tijdens het proces ontstond steeds meer begrip. Er is veel bekend over de relatie van een moeder met haar kind, daar wordt veel meer over gesproken dan over vaders. Een moeder heeft al een relatie met haar kind op het moment dat deze in haar buik zit. Zij baart het kind, voedt het en geeft het warmte en bescherming. De relatie van een vader met zijn kind begint pas op het moment dat het kind geboren wordt. Dan kan er iets groeien en kunnen ze samen iets opbouwen. Sommigen lukt dat, anderen niet.”

Data, tijden en randprogramma

Daddy Lost Me gaat donderdag 11 juni om 20.00u in première in Ostade A'dam. De voorstelling is tevens te zien op woensdag 10 (try-out), vrijdag 12 en zaterdag 13 juni. Op donderdag, vrijdag en zaterdag vindt er van tevoren een inleiding plaats over de thematiek van de voorstelling. Na afloop gaan de spelers met het publiek in gesprek.

Info: www.ostadeadam.nl

Tickets: http://www.ostadeadam.nl/programma/?id=47

Prijzen: Regulier € 13,- | CJP / Stadspas / 65+ / Student € 11,- | Jongeren t/m 20 jaar: € 7,50

Over Priscilla Vaudelle

Priscilla volgde de opleiding Theaterdocent aan de Amsterdamse Theaterschool. Na haar afstuderen in 2014 startte ze samen met Tim van den Heuvel LostProject.

“LostProject wil enerzijds een bewustwording creëren voor de ander of wat men als de ander ervaart en anderzijds een bewustzijn van jezelf in deze maatschappij. We vertellen de verhalen achter de verschillende stukjes en kleuren van een mozaïek. We geloven dat de verschillen ons maken tot een groot kunstwerk. Wij willen dat met elkaar vieren in plaats van elkaar daarop af te rekenen. Een ontmoeting met ‘ont-moeting’ omdat wij niet geloven in het schreeuwen om begrip maar het ontstaan ervan. Daar waar angst, onwetendheid, vooroordelen en onbegrip is maken wij ruimte voor begrip en acceptatie. Door mensen opnieuw te laten kijken, zonder referentiekader, zoals een kind naar de wereld kijkt. Vanuit het positieve, omdat de nieuwsgierigheid maakt dat je het wilt leren kennen. Op deze manier vinden wij ruimte om een ontmoeting plaats te laten vinden, binnen LostProject en bij het publiek.”

Credits

Concept, regie: Priscilla Vaudelle

Spelcoach: Tim van den Heuvel

Dramaturgie: Andrada Simo

Projectassistent: Yessica van den Berg

Spel: Melvina Figaroa, Ryan Pinas, Yassine Laoikili, Joshua Sabajo, Roxanne Cecilia, Lashawn Jordan, Taira Miguel, Lavinia Aronson, Cherella Gessel, Elif Nigzes

Fotografie: CJ Perez

Flyerontwerp: Lisa van den Heuvel

Met dank aan: Onze ouders, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Jeugdtheaterschool Zuidoost, Jeugdtheaterschool Onstage Paramaribo, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, alle spelers van LostProject (AWKWARD), Ostade A'dam, Carteblanche, Bestie/Fam Vurgil Bruyning.

Noot voor de redactie,