11 Boerhaave Nascholing: Chirurgische anatomie van het hoofd-halsgebied

Datum : 11 juni 2015

Tijdstip : 08:30 - 16:30 uur

Lokatie : LUMC Gebouw 2, T0-22 en Snijzaal

Organisator : Boerhaave Nascholing

Omschrijving

In korte inleidingen, door ervaren hoofd-hals-chirurgen en -anatomen, wordt ingegaan op peroperatieve orientatie door het gebruik van `landmarks' en door het herkennen van relaties met omgevende structuren.

Doel is een operatiemethodiek aan te leren die is gebaseerd op nauwkeurige anatomische kennis en secure preparatietechniek, waardoor peroperatieve schade en post-operatieve morbiditeit kunnen worden geminimaliseerd.

De practica worden gegeven in het `skillslab' van het LUMC. De theorie wordt geillustreerd en verlevendigd met klinische voorbeelden uit de ervaringswereld van de verschillende docenten, waarbij in het bijzonder aandacht wordt geschonken aan chirurgisch-anatomische complicaties en de preventie ervan.

De deelnemers ontvangen voorafgaand aan de cursus het cursusboek. Tevens zijn de presentaties van de sprekers gedurende drie jaar beschikbaar op www.boerhaavenascholing.nl.

Doelgroepen

De cursus is bestemd voor chirurgen, kno-artsen, kaakchirurgen, plastisch chirurgen en voor hen die voor een van deze specialismen in opleiding zijn.

Deze cursus is sterk `hands-on' georienteerd.

Meer informatie

boerhaavenascholing@lumc.nl