Documentaire over de facinerende wereld van tattoos bij BNN

BNN / Rob Hodselmans

EEN FILM VAN LEON VERDONSCHOT OVER DE NAALD EN DE INKT

Van een hartje met een ankertje tot complete Bijbelse teksten, de wereld is vergeven van de tatoeages. En hoewel bijna iedereen er een heeft, schuilt er achter ieder plaatje een persoonlijk verhaal. In de documentaire Lijfspreuk vertelt Leon Verdonschot samen met acht hoofdpersonen het verhaal over de naald, de inkt en de betekenis achter tattoos. Een film over de fascinerende en nog altijd groeiende wereld van de huidversieringen. Lijfspreuk is donderdag 11 juni om 21.00 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Regisseur Leon Verdonschot (1973) is documentairemaker, schrijver, presentator en journalist. De documentaire Lijfspreuk is zijn eerste samenwerking met de gelouterde cameraman Rob Hodselmans (Sportpaleis de Jong, Holland Sport). Lijfspreuk is een film over tattoos als uitdrukking van schoonheid, zingeving en opvattingen, over de eerste, de huidige en de volgende generatie tatoeeerders, over de pijn en de spijt, over de unieke band tussen tatoeeerder en getatoeeerde, over tattoos in relatie tot familie en over leven en dood. Lijfspreuk is geproduceerd door Gouden Kalfwinnaar Hans Heijnen in coproductie met BNN. De film kwam tot stand met steun van het CoBO.

"Tatoeeren is vrijheid pakken. Slingers en ballonnen aan het leven hangen." - Schrijver Mark Verver

"Sommige tatoeeerders zijn Rembrandt. Ik ben meer een Mondriaan-mannetje." - tatoeeerder Dikke Dennis

"Als je een draak tekent, herkent iedereen over de hele wereld die. Terwijl er nog nooit een is gesignaleerd." - tatoeeerder Darko Groenhagen