Scholingsavond jeugdartsen Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal

Op 11 juni 2015 vindt een scholingsavond voor jeugdartsen plaats bij Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal. RMC Groot Klimmendaal biedt kinderen een breed scala aan behandelmogelijkheden, zowel klinisch als poliklinisch, individueel en in groepsverband. Omdat jeugdartsen veel samenwerken met revalidatieartsen is het van belang meer te weten over elkaars werkwijze.

Bij de revalidatie van kinderen en jongeren gaat het erom voor hen een zo groot mogelijke mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid te bewerkstelligen. In dit verband zijn revalidatiezorg, onderwijs en opvoeding nauw met elkaar verweven. Volgens de nieuwe definitie van gezondheid gaat het om het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Dit is bij uitstek het werkgebied van zowel de jeugdarts als de revalidatiearts.

Programma

Het programma start met een rondleiding over de klinische en poliklinische afdeling en de peutergroepen. Daarna geeft fysiotherapeut Kathalijne Schellekens informatie over de grofmotorische ontwikkeling van het jonge kind en wanneer deze afwijkend is. Vervolgens vertelt revalidatiearts Sabina Groen meer over de multidisciplinaire diagnostiek en behandeling in de therapeutische peutergroep en ouder-kindgroep. Na deze presentatie vertelt revalidatiearts Sandra te Winkel over chronische vermoeidheid en SOLK bij jongeren en de mogelijkheden van behandeling door de revalidatiearts.

Na de pauze geeft revalidatiearts Miriam Verstegen een presentatie over de behandeling van kinderen met Developmental Cooerdinator Disorder (DCD) en het screeningstraject Kompas. Vervolgens vertelt revalidatiearts Petra van Kampen over de ontwikkeling van het heupgewricht bij kinderen. Tot slot presenteert revalidatiearts Sandra te Winkel onze diagnostiek en behandeling bij NAH en lichten jeugdartsen Jasmijn van Hees en Mirjam Wouters de rol van de jeugdarts toe bij NAH, signalering en nazorg.

Aanmelden

De scholingsavond vindt plaats bij RMC Groot Klimmendaal aan de Heijenoordseweg 5 in Arnhem, gebouw B. Lees hier meer over het aanmelden en de kosten voor de scholingsavond.