Wim Kieft deelt zijn verslavingservaring bij opening Spoor6 op 11 juni

Bussum, 8 juni 2015 - De eerste vestiging van Spoor6, erkende GGZ-instelling voor verslavingszorg, is opgericht in mei 2011. Aanstaande donderdag 11 juni opent Spoor6, gelegen aan de Lindelaan 6 te Bussum, officieel en feestelijk de naastgelegen tweede vestiging aan de Lindelaan 4.

Tussen 15.30 uur en 19.00 uur verwacht directeur Fred Steutel ongeveer 200 genodigden aan de Lindelaan. Rond 16.00 uur is Wim Kieft, zelf verslaafde in herstel, bereid gevonden het officiele gedeelte voor zijn rekening te nemen. Daarnaast zal Prof.em.Dr. Don Linszen een korte toelichting geven over de consequenties van de kloof tussen verslavingszorg en psychiatrie.

Verslavingshulp op niveau

Bij Spoor6 komen mensen die een probleem ervaren op het gebied van gebruik van bijvoorbeeld alcohol, drugs of medicijnen. Patienten van Spoor6 zijn bereid en gemotiveerd zelf te investeren in herstel in een omgeving waarin discreet, persoonlijk en met een op maat gesneden plan met ze gewerkt wordt. Spoor6 biedt hulp aan mensen met een verslavingsprobleem in de vorm van een dagbehandeling van twee weken op de locatie in Bussum of een opname van negen weken in de kliniek in Zuid-Afrika. Voor zowel dagbehandeling als kliniekopname geldt dat er geen wachtlijsten zijn. Leidraad voor de werkwijze van Spoor6 zijn de uitgangspunten van het Minnesota Model; een behandelmodel gebaseerd op het 12-stappen programma van de AA aangevuld met onder andere cognitieve gedragstherapie, inzicht gevende therapie en lichaamstherapie.

Met een staf van ruim 40 hoogopgeleide professionals heeft Spoor6 inmiddels ruim 700 patienten intensief behandeld.