Decathlon breidt internationale RFID-implementatie uit

De Franse sportretailer Decathlon heeft Nedap geselecteerd voor zijn RFID-uitrol in Kroatie. In navolging van twaalf andere Europese landen, Rusland en China, is Kroatie wereldwijd het 15e land waar is gekozen voor de RFID-oplossing van Nedap. Decathlon is de eerste retailer ter wereld die de RFID technologie in de winkel toepast in een dergelijk groot geografisch gebied. Voor 415 winkels in 15 landen levert Nedap hybride RF/RFID EAS-systemen ten behoeve van diefstalpreventie.

360DEG artikelbeveiliging

Decathlon's belangrijkste drijfveren voor de implementatie van RFID zijn het bevorderen van de voorraadnauwkeurigheid en het voorkomen van voorraadtekorten. Om optimaal te profiteren van de RFID-implementatie, zet Decathlon de RFID-tags op de artikelen ook in voor diefstalpreventie. Zo kan Decathlon de goederen end-to-end controleren: vanaf het moment dat ze in de winkel arriveren tot het moment dat ze de winkel verlaten. Daarnaast beveiligt Decathlon diefstalgevoelige artikelen met een extra RF hard tag.

Diefstalpreventie met hybride RF/RFID-technologie

De door Nedap geleverde oplossing omvat EAS-systemen met hybride technologie die RF- en RFID-technologie in een systeem combineren. Alle Nedap RF EAS-antennes die zijn geplaatst voor de RFID-uitrol hebben een upgrade gekregen naar hybride RF- en RFID EAS-systemen. Daartoe is een clip-in RFID-lezer toegevoegd aan de reeds geinstalleerde RF-antennes. Alle nieuwe winkels worden direct voorzien van hybride RF/RFID EAS-systemen.