RVO.nl en staatssecretaris: vul snel de Gecombineerde Opgave in!

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) constateert vandaag dat nog veel van de aangeschreven agrarisch ondernemers de Gecombineerde Opgave (GO) moet invullen. Hiervoor hebben zij nog de tijd tot en met 15 juni. Daarna begint de kortingsperiode.

Te laat indienen betekent onherroepelijk derving van bedrijfssteun, omdat de Europese regelgeving niet voorziet in een nog verdere verlenging van de termijn.

RVO.nl roept iedereen daarom op de GO op zo kort mogelijke termijn in te vullen -liefst nog voor het weekend- en niet te wachten tot de laatst mogelijke datum. Wachten brengt het risico met zich mee dat de Gecombineerde Opgave door drukte niet goed bereikbaar is.

De vraag over het vergund aantal dieren in het blok over stallen en huisvesting, die eerder leidde tot een oproep om de opgave niet in te vullen, hoeft niet meer ingevuld te worden. Dit heeft staatssecretaris Dijksma vorige week besloten. De gegevens van de ondernemers die deze vraag al wel hebben ingevuld worden uit onze systemen verwijderd.