Praat mee over bereikbaar Wageningen


Gebied rondom de Campus, Nijenoord Allee en Mansholtlaan

Iedereen die wil, kan na de zomer meepraten over de bereikbaarheid van Wageningen (gebied rondom de Campus, Nijenoord Allee en Mansholtlaan). De gemeente organiseert dan een bijeenkomst, en er komt ook een online platform waarop u kunt meepraten.



Provinciaal onderzoek

De provincie heeft onderzoek gedaan naar de bereikbaarheid van Wageningen en afgelopen december de resultaten bekend gemaakt. Zij concluderen dat er 2 mogelijke oplossingen zijn:

* het verbreden van de Mansholtlaan en Nijenoord Allee of
* het aanleggen van een weg rondom de Campus.



In de stad zijn voor- en tegenstanders voor beide oplossingen.

Burgemeester en wethouders willen graag de bestaande wegen optimaliseren en hebben de provincie gevraagd voor deze oplossing te kiezen. De provincie wil dit doen, maar alleen als wij aan kunnen tonen dat deze variant net zo betrouwbaar is als het `Rondje Campus', vooral bij calamiteiten en
incidenten. Afgesproken is dat de gemeente dit najaar een voorstel neerlegt bij de provincie. Hierna zal de provincie een besluit nemen.



Meepraten en -denken

De gemeente wil uiteraard iedereen de kans geven hierover mee te denken en praten. Dat gebeurt voor de zomer al met vertegenwoordigers van diverse belanghebbenden (bv. met bewoners van Noordwest, de Tarthorst en Roghorst, ondernemers, Natuur- en milieuorganisaties, Fietsersbond en studenten).
Na de zomer krijgt iedereen de gelegenheid om mee te denken en praten. We organiseren hiervoor een informatiebijeenkomst en er komt een online platform.



Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.wageningen.nl/beterbereikbaar.

Wilt u bij actualiteiten over dit onderwerp via de e-mail geinformeerd worden? Stuur dan uw mailadres naar beterbereikbaar@wageningen.nl.





Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 12 juni 2015