Oproep: Patienten / mantelzorgers / naasten gezocht voor het beoorde..


Voor het project "Patientenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek" is de NPCF op zoek naar ervaringsdeskundigen (patienten, mantelzorgers, naasten) die subsidieaanvragen op het thema palliatieve zorg kunnen beoordelen.

Wat houdt het project in?
Het project "Patientenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek" is een samenwerking tussen de NPCF en subsidieverstrekker ZonMw. Het project wil wetenschappelijk onderzoek beter laten aansluiten bij het perspectief van patienten, zodat de relevantie van het onderzoek voor de patient wordt
vergroot.
SpiegelingintWaterKL
Wat doen de ervaringsdeskundigen?
De ervaringsdeskundigen beoordelen subsidieaanvragen binnen het thema palliatieve zorg. Zij beoordelen elke aanvraag op:
o Relevantie voor de patient - Heeft de patient er iets aan? Leidt het onderzoek tot concrete verbetering van zorg, gezondheid en participatie van de patient?
o Mate van patientenparticipatie - Hoe wordt ervaringskennis van patienten benut in het onderzoek? Is het aannemelijk dat de voorgestelde participatie-aanpak het gewenste effect heeft?

Voordat de ervaringsdeskundigen subsidieaanvragen gaan beoordelen, krijgen ze van de NPCF een basistraining. Tijdens deze training leren de ervaringsdeskundigen hoe ze een subsidieaanvraag moeten lezen, interpreteren. In een daaropvolgende werksessie zullen zij in groepjes van 3 een aantal
subsidieaanvragen beoordelen. Voor beide bijeenkomsten, die van ongeveer 11.00u tot 16.00u plaatsvinden, krijgen de ervaringsdeskundigen uiteraard een financiele vergoeding.

Profielschets ervaringsdeskundigen
Wij zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen:
o die direct of indirect ervaring hebben met palliatieve zorg. Dit kan zijn als patient, als naaste en/of als mantelzorger
o die affiniteit hebben met wetenschappelijk onderzoek
o die de Engelse taal beheersen (lezen)
o die beschikbaar zijn voor de basistraining op woensdag 24 juni, en voor de werksessie op woensdag 9 september 2015, beiden gegeven bij Patientenfederatie NPCF in Utrecht.

Inbreng vanuit niet-Westers perspectief is extra welkom.

Bent u geinteresseerd in deelname of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met
Charlotte Scherphof ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) of
Denise Dute ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ); Tel: 030 297 03 03.



PDF Print [IMG]