Nieuwe aanbevelingen voor afmetingen van handbagage

KEULEN, Duitsland, June 12, 2015 /PRNewswire/ -- Vanwege het grote aantal artikelen dat is verschenen over het label 'Cabin OK' van de International Air Transport Association en de vele vragen die we hierdoor van bezorgde klanten hebben ontvangen, wil Rimowa GmbH in Keulen graag haar standpunt bekendmaken over de nieuwe IATA-aanbevelingen voor handbagage.

Het klopt dat de IATA onlangs nieuwe aanbevelingen voor afmetingen heeft vrijgegeven, waarvan de haalbaarheid nu door veel luchtvaartmaatschappijen wordt onderzocht.

Rimowa wil heel duidelijk stellen dat we de plannen om de standaardgrootte van handbagage te verminderen niet ondersteunen, en dat we ook geen aanbeveling hier omtrent aan de IATA of enige luchtvaartmaatschappij hebben verstrekt.

Als luchtvaartmaatschappijen de nieuwe afmetingen voor handbagage aanvaarden, zoals aanbevolen door de IATA, kunnen we onze klanten uiteraard Rimowa-producten met overeenkomstige afmetingen aanbieden.

Bovendien willen we erop wijzen dat er in het verleden geen gestandaardiseerde richtlijnen voor handbagage hebben bestaan, ondanks eerdere aanbevelingen van de IATA, omdat individuele luchtvaartmaatschappijen zelf kunnen beslissen welke afmetingen zijn toegestaan.

RIMOWA GmbH