Benefietfestival voor De War "UFW DAY"


Amersfoort, 20150603 -- Zaterdag 13 juni aanstaande vind voor het eerst de Unfuck the World dag plaats in De War. Dit wereldwijd georganiseerde benefietfestival staat geheel in het teken van de diversiteit aan initiatieven die de wereld op ieder hun eigen manier proberen te verbeteren. Van grote tot kleine acties, in alle denkbare vormen, alles telt.

Het benefiet is niet alleen in De War, maar heeft als doel ook het behoud van De War in Amersfoort. Wat De War is? Het is de oudste fabriek van Amersfoort. Nadat de laatste kleurstoffen hier gemengd zijn is het uitgegroeid tot een onafhankelijke onderzoeksplek voor kunst, wetenschap, duurzaamheid en innovatie. Een unieke locatie in Nederland, waar hard gewerkt wordt in een coöperatieve broedplaats voor onderzoek. Om deze prachtplek permanent te kunnen behouden voor Amersfoort, en onafhankelijk van economische malaise werkelijk verder te kunnen bouwen, zijn er plannen ontwikkeld om de fabriek te kopen. Maar dat doen wij niet alleen, iedereen kan een stukje kopen!

Om je te informeren wat die plannen inhouden, en wat er zoal in De War gebeurt grijpen wij de internationale Unfuck the World dag aan om groots uit te pakken. Bezoek het fablab met o.a. een 3D-printer en lasersnijder, of het Knopjesmuseum van de Spullenmannen. Blaas zelf glas in het atelier van Merlijn van der Hoeven, leer jodelen, volg diverse lezingen over bijen(sterfte) ,voedsel of geëngageerde kunst. Geniet van een hapje en drankje in het Kapingcafé in de kas tussen de mobiele moestuinen, dans op de muziek uit  de dj-caravan of caravan-podium. En meer, het aanbod blijft tot het laatste moment groeien!

Bezoek http://www.dewar.nl voor meer informatie





de war