Vijftienduizend mensen bezoeken open dag asielzoekerscentra

Het bezoekersaantal voor de landelijke open dag van asielzoekerscentra loopt richting de vijftienduizend. 38 asielzoekerscentra openden vandaag hun deuren voor publiek. De organisatoren VluchtelingenWerk Nederland en COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) spreken van "een groot succes dat voor herhaling vatbaar is."

Bijzondere ontmoetingen

VluchtelingenWerk is blij met de vele ontmoetingen tussen vluchtelingen en de bezoekers. Dorine Manson, directeur van VluchtelingenWerk: "Het is heel goed om naast de tragedies die we dagelijks in het nieuws zien, ook de warmte en betrokkenheid van omwonenden bij de vluchtelingen te ervaren. We hebben veel bijzondere ontmoetingen gezien, en daar doen we het voor!"

Altijd welkom

Voor COA betekent het einde van de dag niet sluiten van de deuren. COA bestuursvoorzitter Gerard Bakker: "Een geweldige dag met een geweldige opkomst! Mooi om te zien dat veel mensen de moeite hebben genomen om een kijkje te gaan nemen op een asielzoekerscentrum en de dagelijkse gang van zaken daar. Als deze Open Dag voorbij is betekent het niet dat de deuren weer dicht gaan. Een asielzoekerscentrum is geen gesloten instelling en belangstellenden zijn altijd welkom om op bezoek te komen."