Bijeenkomst Waardering Mantelzorgers


Op woensdag 1 juli a.s. organiseren de gemeente Zederik en het Steunpunt Mantelzorg een bijeenkomst voor mantelzorgers.

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de waardering van mantelzorgers. Hiervoor krijgt de gemeente geld van de Rijksoverheid. Het Rijk verzorgde de afgelopen jaren het Mantelzorgcompliment maar heeft deze regeling afgeschaft. Het Mantelzorgcompliment was voor (een deel van)
de mantelzorgers een financieel steuntje in de rug.

Gemeenten hebben nu de taak om te bedenken hoe zij het beschikbare geld willen inzetten om mantelzorgers te waarderen en bedanken. De gemeente Zederik wil dat doen op een manier die het beste past bij onze mantelzorgers. Om dat te bereiken wil de gemeente graag in gesprek met de mantelzorgers
zelf.

Denk mee!

Zorgt u uit liefde of vriendschap voor een familielid of dierbare die ziek of gehandicapt is? Dan bent u mantelzorger. Samen met u willen we brainstormen over de manier waarop mantelzorgers gewaardeerd kunnen worden. Waar heeft u behoefte aan, hoe wilt u gewaardeerd worden of heeft u heel
andere ideeen? Er zijn in het land al diverse voorbeelden om dit op een andere manier te doen. Is dat ook iets voor Zederik?

Aanmelden

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 1 juli a.s. in het gemeentehuis van Zederik, Prinses Marijkeweg 1, 4231 BP Meerkerk, van 19.00 uur tot 21.00 uur. Wethouder A. Donker is ook tijdens deze avond aanwezig.

Wilt u graag meedenken en inspraak hebben? Meld u dan voor 25 juni a.s. aan bij Lia van de Water, consulent Steunpunt Mantelzorg, telefoonnummer: (0345) 63 73 63 of e-mail: info@stichtingwelzijn.nu.

Doorgeven idee

Kunt u niet aanwezig zijn tijdens de bijeenkomst, maar heeft u wel een goed idee? Geef dit idee dan per e-mail door aan Lia van de Water.