Stageopdracht actualisatie Communicatienota 2015


De stageopdracht

De Communicatienota van de gemeente Kapelle is eind 2014 afgelopen en vanwege de komst van een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college aan vernieuwing toe.

Ook externe ontwikkelingen (denk aan de komst van social media en de omslag van zendergericht naar vraaggericht) maken het noodzakelijk om de huidige Communicatienota te herzien. De werkgroep Communicatie (bestaande uit een aantal raadsleden, de griffier, hoofd afdeling Staf en medewerkster
Voorlichting & Communicatie) is inmiddels gestart met de voorbereidingen om te komen tot een nieuwe Communicatienota.

Alvorens er een nieuwe nota wordt opgesteld, wil de werkgroep Communicatie inzicht krijgen in de manier waarop onze doelgroepen willen dat er met hen wordt gecommuniceerd. Hier kan op verschillende manieren onderzoek naar worden gedaan, bijvoorbeeld door het uitzetten van een
schriftelijke/digitale enquete en aanvullend het houden van interviews. Het maken van een onderzoeksopzet en de keuze voor de methode van onderzoek maakt deel uit van de stageopdracht en zal in overleg met de werkgroep Communicatie worden ingevuld.

Naast het werken aan de stageopdracht wordt gelegenheid geboden om gedurende de stageperiode werkervaring op te doen bij voorlichting & communicatie. Het kan gaan om dagelijkse werkzaamheden als schrijven van teksten of het (mede) organiseren van informatie- of inspraakavonden.

Gedurende je afstudeerproject word je begeleid door het hoofd afdeling Staf en de medewerkster Voorlichter & Communicatie van de gemeente Kapelle.

Wie zoeken wij?

Voor deze uitdagende stage zijn wij op zoek naar een enthousiaste, creatieve en doortastende 4e jaars HBO student met goede communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift.

Werk-/denkniveau

HBO

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 5 maanden
Aantal uren per week: 36
Standplaats: Kapelle

Organisatie

Centraal in Zeeland ligt de gemeente Kapelle, `Bloesem van Zeeland'. Met 12.000 inwoners een bloeiende gemeente op Zuid-Beveland, gelegen tussen Nationaal Park Oosterschelde en de Westerschelde. Aantrekkelijk om te wonen, werken en recreeren dankzij enerzijds rust en ruimte en anderzijds volop
activiteiten en nieuwe ontwikkelingen. In onze organisatie werken enthousiaste mensen die trots zijn op hun gemeente. De communicatielijnen zijn kort zowel met bestuur als met de collega's, zodat er ruimte is voor een persoonlijke benadering.

Afdeling Staf

Onder deze afdeling vallen de onderdelen: bestuursondersteuning in de breedste zin, bestuursorganen, bestuurlijke vernieuwing, kabinetszaken, openbare orde en veiligheid, bijzondere wetten, voorlichting, rampenbestrijding, evenals speciale projecten. Ook de bedrijfsonderdelen Burgerzaken en
Serviecentrum Kapelle zijn onderdeel van de afdeling Staf.

Meer informatie

Neem contact op met: Fenna `t Jong