Alcomobilist geeft valse naam op


Alcomobilist geeft valse naam op

Laatste update:
13-06-2015 | 11:05

Leeuwarden - De politie heeft bij een verkeerscontrole vrijdagavond een 49-jarige automobilist uit Sneek aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed en het opgeven van een valse naam.

Agenten waren vrijdagmiddag en -avond bezig met een ANPR-controle op de invalswegen van Leeuwarden. Bij een dergelijke controle worden kentekens gescand en worden auto's zodoende gericht gecontroleerd. Bij die controle bleek uit een blaasproef dat de man uit Sneek te veel alcohol gedronken
had. Op het politiebureau resulteerde de ademanalysetest in 900 mg/l alcohol. De man gaf aan dat zijn rijbewijs thuis lag. Hij gaf daarom mondeling zijn identiteitsgegevens op. Die bleken bij controle niet te kloppen. Agenten vonden in de auto toch een rijbewijs dat van de man bleek te zijn.
Het ging om een AM-rijbewijs. Hierop kreeg de man twee bekeuringen voor het opgeven van een valse naam en het rijden met een ongeldig rijbewijs. Daarnaast maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

De verkeerscontrole werd samen met de belastingdienst gehouden. De belastingdienst heeft 8 auto's in beslag genomen en 42.000 euro aan schuld geind.