Inbreker tennisvereniging Vlaardingen ontkomt maar niet aan politie


Inbreker tennisvereniging Vlaardingen ontkomt maar niet aan politie

Laatste update:
13-06-2015 | 11:52

Vlaardingen - Een inbreker dacht zaterdagochtend zijn slag geslagen te hebben bij een tennisvereniging aan de Willem de Zwijgerlaan in Vlaardingen. Na een klopjacht van veertig minuten door agenten zat hij hoogstens geboeid in een politiebus.

Rond 03.50 ging een inbraakalarm af in het complex van de tennisvereniging. Agenten namen op tactische vluchtwegen hun positie in. Een agent die in een onherkenbare auto reed zag nabij de vereniging dat een man op een fiets hem tegemoet reed. Dat niet alleen: hij bleek iets groots onder zijn
jas verstopt te hebben.

De agent keerde en ging achter de man aan. Nabij de Koninginnelaan fietste de man tussen paaltjes door waardoor hij dacht aan de agent te ontkomen. Maar die rende even makkelijk achter hem aan en wist de vermoedelijke inbreker in het oog te houden.

Dat vermoeden werd een stevige verdenking toen de man tijdens zijn vlucht van alles weggooide: van een kassalade tot andere buit en van een masker tot inbrekersgereedschap.

Via wat omzwevingen kwam de inbreker uit bij de Zwanensingel en ging hij een bouwterrein op. Hij liet zijn fiets achter en klom een hek over met het kennelijke plan zich tussen grote hopen stenen, zand en pallets te verschuilen.

Een hondengeleider en diensthond zochten mee op het terrein. Een agent vond de man uiteindelijk verscholen in in het onkruid.

Op het terrein werden nog meer voorwerpen gevonden die bij de tennisvereniging ontvreemd bleken.

Om inbraken te voorkomen surveilleert de politie gericht op plekken en gebieden waar het vermoeden is dat inbrekers zullen toeslaan. Daarnaast is er de samenwerking met de gemeente en burgers om inbraken te voorkomen.